Групи за хорово пеене „Кантика“ за възрастни и деца

Хор „Кантика“ е разделен на две формации: за деца и за възрастни.

Двете формации са основани през 2015 година. Диригентът Милена Драганова има дългогодишен опит в хоровото изкуство. Самата тя освен дирижиране е завършила класическо пеене и флейта. Съпровожда на пиано хоровите изпълнения, когато е необходимо. В основата на пеенето е въздуха, а въздуха е това, на което най-много се набляга по време на репетициите. Всеки глас е много личен, индивидуален, уязвим и чувствителен, затова всеки от хористите получава специфични за неговия глас напътствия за усвояване на певческото изкуство.

Формацията за възрастни се състои от дами, които изпълняват църковна, народна и чуждоезична  музика (в различни стилове). Изпълненията на хора са предимно акапелни, т.е. без инструментален съпровод. В репертоара на групата има двугласни, тригласни, четиригласни и петгласни произведения.

Формацията за деца се състои от смесена възрастова група. Изучават се едногласни, двугласни и тригласни песни. По-голямата част от репертоара е със съпровод на пиано като се правят опити за акапелно пеене. Набляга се на класическите хорови и училищни песни като също така се добавят и чуждоезични произведения.

Допълнителна информация можете да получите на място в канцеларията или като се свържете с нас по телефона.