Киносалон

kinosalon

kn2Киносалонът на читалище „Братя Миладинови – 1917“ се е рушал през годините поради безстопанственост, а функционирането му е било не по предназначение. С искрено желание, лична мотивация и много усилия успяхме да започнем неговото възстановяване, такова каквото е било съградено през десетилетията от нашите предшественици – баби, дядовци, родители и приятели.

С помощта на доброволци, артисти,  творци, приятели – известни и не чак толкова, kn3успявахме да привлечем погледите към нашия Киносалон…

Така бавно и постепенно започнахме неговото реновиране, популяризиране и активно включване към културния живот не само на Княжево, но и на целия град. Всичко това е възможно благодарение на доброволен труд и дарения от различни хора, организация и компании.

Ето как започна всичко с първите концерти, балетни постановки, театрални спектакли и кинопрожекции.

Днес киносалонът ни събира любители на различните видове изкуство и отново е център на културата и духовността – такъв, какъвто е бил преди десетилетия!

Да, ние знаем, че в този си вид, не може да конкурира мега салоните за кино в големите търговски центрове.

Също така знаем, че искрата в очите на хората не зависи от външния блясък – любовта към изкуството и необикновената обстановка, изпълнена с духовност, понякога са напълно достатъчни!

Не оставяйте тази сцена празна – тя се върти, издига се и може да бъде пълна с още живот! Механизмът й още работи, а оркестрината стои празна, репетационните пустеят, гримьорните хващат прах. Използвайте ги! Очакваме Ви!