Художествена работилница и изложба-Конкурс “Мечта в новата зала на Княжево”

на 2 юни , 2024

С вълнение и радост каним малки и големи да се включат в мащабна Изложба-Конкурс на тема “Мечта в новата зала на Княжево”, организирана като част от проекта за обновяване на музикалната и театрална зала към Народно читалище “Братя Миладинови – 1917”. От 1988 година голямата музикална и театрална зала с оркестрина и въртяща се сцена, използвана и като киносалон, е затворена до днес.

Каним ви на 2 юни от 11:00 до 13:30 часа в залата на третия етаж на читалище “Братя Миладинови”, за да се включите в Художествен пленер на тема “Мечта в новата зала на Княжево”, където ще рисуваме и творим под ръководството на художници и архитекти. Платната с размер 30/40 см ще бъдат осигурени от читалището, както и моливи, бои, цветни хартии и лепила. Разбира се, ако желаете, можете да си носите и използвате свои художествени материали.

Срокът за записване за участие е до 30 май, като изпратите на имейл vitoshko_lale@abv.bg

– Трите имена на участника и възраст

– Телефон за контакт

– Платежното нареждане за такса в размер на 15 лв., платена по банков път по сметката на читалището:

УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG19UNCR70001525472265

Възможно е и записване и заплащане на таксата на място в канцеларията на читалището от 9:30 до 17:00 часа. В деня на събитието таксата за участие на място ще бъде в размер на 20 лв.

Желаещите да участват в изложбата-конкурс ще бъдат разделени в три възрастови категории: 6-12 години, 13-18 години и над 18 години. Те трябва да предоставят една своя картина или колаж на тема “Мечта в новата зала на Княжево” на платно или картон, опънато на вътрешна дървена рамка с размери 30/40 см, надписано на гърба с три имена, възраст и телефон за контакт. Картините ще бъдат приемани в канцеларията на читалището всеки делничен ден от 9:30 до 17:30 часа до 7 юни включително.

На 18 юни от 18:00 часа ще бъде официално представен концептуалният архитектурен проект за пълното обновяване на залата като официално събитие с концертна и театрална програма и откриване на две изложби – акварелна изложба на арх. Белин Моллов, представяща емблематични сгради на читалища в България и изложбата-конкурс “Мечта в новата зала на Княжево”. Наградите в конкурса ще бъдат връчени в трите възрастови категории.