Какво ново в последните 2-3 месеца

smiliesБлагодарим на всички отзовали се за каузата да направим заедно Читалището привлекателен културен център за нас и децата ни, както и за всички хора с позитивизъм и желание да учат и да се развиват.

В забързаното ежедневие и в многото организационни и ремонтни задачи, сме пропуснали да ви разкажем някои неща от “кухнята” на читалището, които свършихме последните 2-3 месеца по отношение на ремонтни и възстановителни дейности, така че школите да могат да функционират и да разполагат с помещения за провеждане на занятията си:

1. Дограмата на етаж първи и етаж втори в сградата на читалището е сменена изцяло.
2. Сменена е и дограмата на стълбищата и коридорите, като ниските прозорци са обезопасени заради всички немирни малчугани.
3. Работи се върху обособяване на паркинг за автомобили, непосредствено до входа на читалището.
4. Отремонтирани са пукнатините по комина, минаващ през стълбищната клетка.
5. Отремонтиран е покривът на Киносалона и течовете върху голямата въртяща се сцена са спрени.
6. Чрез дарения от приятели са осигурени материали за нови санитарни възли в културния център.
7. Привлечени са чрез дарение материали за полагане на нова подова замазка в Киносалона, както и такива за ремонтни и довършителни дейности.
8. Осигурени са средства чрез дарителска акция и благотворителен концерт за закупуване на озвучителни колони за Киносалона.
9. Закупени са покривни прозорци за балетната зала на етаж трети, с цел експлоатация на залата с възможност за проветрение при репетициите. Монтажът предстои.
10. Осигурени са средства за въвеждане в експлоатация и отремонтиране на кабинет за втора школа по пиано.
11. Осигурени са 8 компютъра, касетофони, озвучителна техника и др. Изготвен е проект за осветление в Културния център.
12. Изготвен е нов сайт на читалището https://brmiladinovi.org/ с цел пълна прозрачност. Реализацията на сайта и неговата поддръжка са възможни благодарение на доброволен труд и чрез дарение на хостиг и домейн.
13. Преди месец беше завършен и ремонт на козирката пред културния център.

Очаквайте продължение 🙂