Княжево Фест 2014

на 13 сеп , 2014

kn-fest-brochКняжево фест дава сцена за музика, приложни изкуства, фотография, кино и забавления за малки и големи на 13-ти септември – събота. Първото издание на фестивала си поставя за цел чрез привличане на артисти и публика да насочи вниманието на гражданите към културните потребности на обществото. Благотворителната цел е събиране на средства за закупуване на озвучителна уредба за киносалона на читалище „Братя Миладинови” – Княжево.

Присъединете се към нас, ако искате да подкрепите културното ни събитие!

Културен център
район Витоша, Читалище „Братя Миладинови – 1917“, кв. Княжево /последна спирка на трамвай № 5/
13-ти септември, събота
11 – 22 часа
ВХОД СВОБОДЕН ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ

Повече за „Княжево фест”

Княжево Фест е една инициатива на Народно читалище „Братя Миладинови – 1917“ – Княжево, Сдружение „За Княжево“ и музикантите Стойко Дуков и Влади Михайлов, която се ражда през 2014 година с цел развитие на културата чрез възстановяване на Културния център към читалището и неговата голяма сцена. Идеята е в него да взимат участие музикални групи и творци, които със своето изкуство да привлекат широката публика и медиен интерес към случващото се в този храм на културата, затворен за повече от 2 десетилетия допреди 2 години. Фестивалът ще се провежда ежегодно през септември в Културен център район Витоша – стария киносалон на читалище „Братя Миладинови – 1917“. Княжево е един от най-старите столични квартали, известен с близостта до планините Витоша и Люлин, минералните извори и парк Княжевска борова гора.

Входът за събитието е свободен, а всички приходи от реклама и дарения на партньорите ще бъдат предоставени на читалищното настоятелство с цел да бъдат използвани за благородното начинание. Тазгодишното издание има за цел да бъдат събрани средства за допълване на озвучителната система на залата. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Културна столица на Европа 2019 и изразява в най-пълната и точна форма концепцията за децентрализация на арт събитията в рамките на града. То е посветено на Деня на София – 17 септември и е включено в програмата на Столична община за празника. През 2014 г. фестът ще бъде и част от програмата за отпразнуване на 80-годишнината от създаването на Природен парк Витоша – партньор на Княжево Фест.

В изданието тази година на 13 септември със старт 11:00 ч. ще участват музикални групи: Мехехе, Муфта, Княжевските китаристи, Святи Георги, Ичера, Фолклорен ансамбъл София 6, творци от Арт общество Черчеве и много други.

Събитието във фейсбук https://www.facebook.com/events/212411065600729

Още информация https://www.facebook.com/KnyazhevoFest