Школа по зумба

Зумба е енергичен и ободряващ стил, който се базира на основите на всички видове танци. Танцувате латино, хип-хоп, регетон, дори танго и същевременно отслабвате. А най-хубавото е, че не е нужен партньор и високи токчета. Стъпките са лесни и достъпни за следване, музиката е завладяваща и забавна. При танцувалния клас зумба се изгаря сериозно количество калории, чрез аеробна дейност и интервални тренировки. Човек средно изгаря между 350 и 650 калории за една зумба тренировка. Хореографията и интензивността на движенията са така организирани, че разходът на енергия да е предимно насочен към изгаряне на мазнини. От време на време се вкарват и фитнес упражнения, така че бъдете готови от бързо меренге да преминете към изтощителни клякания, лицеви опори или плиометрични скокове. Зумбата е и тренировка за цялото тяло. От движения, които заздравяват и подсилват прасците и глезените, до движения в главата и рамената, които са предназначени за тяхното загряване и отпускане, зумба обхваща почти всяка става и всеки мускул.
Зумбата влияе положително на извайването и на стягането на всички мускулни групи. Тъй като не развива прекалено мускулатурата, жените могат да тренират колкото си искат. Както споменахме, зумба се играе с много бързи темпове. Движейки се в унисон с ритъма на музиката, започваш да ставаш по-издръжлив, а това се отразява и на анаеробната ти издръжливост. Като цяло, зумба е най-полезна за поддържане на доброто здраве на дихателната и сърдечно-съдовата система. А ще се научиш да дишаш и по-добре по време на тренировка с висока интензивност. Можем свободно да следваме движенията на инструктора без нуждата от съвсем точно изпълнение на стъпките му. Най-важното е да ни е весело!

Присъедини се „изтанцувай стреса” по един превъзходен много зареждащ пълен с усмивки весел начин! И най-важното – ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ!!!