Школа по цигулка за възрастни и деца

Станислава Лемберова – Иванова или Стаси, както я наричат нейните ученици, е преподавател по цигулка от 2011 година. Индивидуалните уроци съчетават знания и умение за свирене на цигулка, инструментознание, солфеж, елементарна теория на музиката и история на музиката.

Започва музикалното си образование още на 5 годишна възраст, в класа по цигулка на проф. Веселин Спиров. Завършва магистър в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност музикална педагогика на инструмента цигулка, при професор Елисавета Казакова.  Задълбочава знанията си по цигулка в Нов Български университет с втора магистърска степен, музикално майсторство – цигулка.

Занимава се активно с научна дейност от 2010 г., като провежда редица емпирични изследвания с ученици и студенти. Резултатие са публикувани в „Електронно списание наука, култура и образование“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Основни теми на изследванията са: „Моцарт Ефект“, същност и ползи за развитието на мозъка и „Моцарт Ефект“ и реализацията му в обучението по цигулка. Станислава е лауреат е на редица конкурси, а днес участва в оркестрови и камерни състави, като концертира актовно в страната и чужбина. Свирила е в едни от най-големите концертни зали на Испания, Франция, Англия, Турция, Китай и др.

Допълнителна информация можете да получите на място в канцеларията или като се свържете с нас по телефона.